The Pinterest Academy start weer! Schrijf je nu in op de wachtlijst. →

Over The Pin Branding

Pinterest als niche voor je onderneming… JAZEKER! Al jaren houd ik me bezig met Pinterest, en nee, niet alleen als inspiratiekanaal, maar om websitebezoekers, klanten en conversies te genereren.

Wat eerst begon als een test voor mijzelf, groeide uit tot een onderneming waarbij ik andere bedrijven mag helpen met deze vorm van marketing. Nooit had ik gedacht en verwacht dat ik ondernemer zou worden, maar tot nu toe is dit de beste keuze die ik op carrièregebied heb gemaakt. Van chemisch research analist naar Pinterest-expert en marketeer…

Hi, ik ben Vera Lauret

Met eigen ogen zag ik de kracht van Pinterest als marketingkanaal

The Pin Branding is niet ontstaan omdat ik bewust wilde gaan ondernemen. The Pin Branding is ontstaan doordat ik met eigen ogen de kracht van Pinterest als marketingkanaal zag en besefte dat veel bedrijven hier hulp bij zouden kunnen gebruiken.

Hoe kwam dat besef? In 2014 begon ik met een blog genaamd ‘Face2beauty’, met als doel om meer bezoekers te trekken en meer samenwerkingen met bedrijven aan te gaan. Vanwege de enorme hoeveelheid bloggers op socialmediakanalen viel ik niet op en besloot ik om het roer om te gooien. Ik dook volledig in Pinterest-strategieën en na het inzetten van Pinterest verdrievoudigden mijn bezoekersaantallen!

Hoewel ik maandenlang geen groei zag, schoten mijn statistieken omhoog nadat ik een Pinterest-strategie ging implementeren. Op dit moment blijf ik een constante stroom bezoekers op mijn website ontvangen, zonder dat ik nieuwe artikelen hoef toe te voegen!

Mijn missie is om andere bedrijven te helpen met hun Pinterest strategie waardoor zij bereik, klanten en conversies genereren. Dit niet door harder te werken, maar door het slimmer toe te passen van marketing.

Hoe ik startte met Pinterest marketing

Daarnaast werd ik in 2020 moeder van Pip, werkte ik nog 2,5 dag als Chemisch research analist en besefte ik me dat ik meer mensen en bedrijven kon helpen met Pinterest marketing. Een oproep op Facebook, voor een bedrijf in de trouwbranche, liet me de stoute schoenen aantrekken wat maakte dat ik besloot om dit bedrijf te helpen met hun Pinterest marketing. Ook zij groeide met Pinterest en kregen op regelmatige basis aanvragen voor bruiloften op hun locaties via dit kanaal.

Stapsgewijs breidde ik mijn werkzaamheden uit tot mijn eigen bedrijf en besloot ik om mij uiteindelijk in te schrijven bij de KVK. Ik had op dit moment nog geen idee wat het ging brengen. Na een half jaar merkte ik dat ik met steeds meer tegenzin naar mijn loondienst baan ging en ik besefte mij dat een sprong in het diepe de enige oplossing was om verder te kunnen groeien in mijn onderneming. Vanaf april 2022 stopte ik met mijn loondienst baan en startte ik volledig als zelfstandig ondernemer!

Mijn missie

Mijn missie is om andere bedrijven te helpen met hun Pinterest strategie waardoor zij bereik, klanten en conversies genereren. Dit niet door harder te werken, maar door het slimmer toe te passen van marketing. Want, door Pinterest te gebruiken naast je socialmediakanalen heb je altijd een back-up van waaruit je websitebezoekers, klanten en conversies kunt genereren.

Leuke weetjes over mij

Ik heb een grote liefde voor koffie, en dan vooral voor de cappuccino én kokoscappuccino. Er gaat geen dag voorbij waarop ik niet minstens 1 kopje koffie heb gedronken!
Ik ben echt een ochtend mens , sta elke dag om 06:15 op, en na 22:00 moet je mij vooral niet meer storen…
Ik heb een duidelijk Brabants accent en snel praten is voor mij geen probleem (OEPS)
Ik ga heel goed op ritme en controle, misschien zelfs af en toe iets te goed
Ik maak elke middag een middagwandeling met mijn liefste collega en hondenvriend: Noa
Ik kijk nooit ‘normale’ tv, wel Netflix en Youtube
Ik ben geen held in de keuken en vind het ook echt niet leuk om te koken. (I know, mijn kwaliteiten kunnen natuurlijk niet overal liggen). Lekker eten daarin tegen is wel een hobby

Heb je een vraag of wil je samenwerken aan jouw Pinterest strategie?

Mocht je graag nog iets van me willen weten of heb je nog vragen omtrent Pinterest vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.