The Pinterest Academy start weer! Schrijf je nu in op de wachtlijst. →

10-08-2021

Hoe maak je op de juiste manier een Pinterest bord aan?

Pinterest bord aanmaken

Het klinkt heel gemakkelijk, je maakt een nieuwe bord aan en plaats er je pins op. Maar om de vindbaarheid van je borden te vergroten kun je het beste deze stappen uit dit artikel volgen zodat je zeker weet dat je de borden optimaal in zet.

Hoe maak je een bord aan?

Er zijn meerdere manieren maar het beste is om naar je Pinterest profiel te gaan. Ga vervolgens naar je bord overzicht bij Bewaard. Aan de rechterzijde zie je een +.

Pinterest bord aanmaken

Het bord is natuurlijk op het begin leeg maar je kan dit geleidelijk aan vullen met je pins natuurlijk. Als je je account net begint start dan eerst met 5 borden en bereidt daarna uit mocht je nog meer categorieën hebben.

Bedenk je altijd eerst of je minimaal 15 pins hebt die je er op zou kunnen plaatsen want een bord met maar 1 of 2 pins heeft weinig zin.

Privé, Openbaar of gedeeld?

Je kan je borden op privé, gedeeld of openbaar zetten. Wat ik altijd aanraad (als het gaat om Zakelijk account) is om bijvoorbeeld borden van je verbouwing, vakantie of de traktaties van de kinderen te verbergen zodat alleen jij ze ziet. Mits ze natuurlijk iets zeggen over jouw bedrijf.

Openbaar zet je alle borden waar jij jouw producten, diensten of kennis op pint. Inspiratie borden die in het straatje vallen van jouw bedrijf zou ik ook zeker openbaar laten staan want het zegt iets over jouw stijl en hoe jij bent als persoon.

Gedeelde borden zijn heel handig als je samenwerkingen hebt met mensen en waarbij jullie samen pinnen op 1 bord (dan heb je alle inspiratie op 1 pagina). Dit is bijvoorbeeld heel handig voor Interieur stylisten en fotograven.

Maak een goede bord omschrijving

Vaak gebeurd het dat er een bord wordt aangemaakt en dat daar direct pins op worden geplaatst. Helemaal top natuurlijk maar ik zou deze stap zeker niet overslaan; een goede bord omschrijving toevoegen met zoekwoorden.

Ook je bord kan namelijk gevonden worden op zoekwoorden. Als iemand jouw stijl of jouw bord interessant vindt dan klikken ze sneller naar je bord om te kijken wat er nog meer op staat. Maak dus weer gebruik van zoekwoorden!

Plaats pins die relevant zijn voor het bord

Maak niet maar één bord aan voor je bedrijf en pin daar alles op. Het staat dan door elkaar en het zoeken is oneindig. Niemand heeft zin om tussen misschien wel 100den pins te gaan zoeken naar interessanten informatie of inspiratie.

Dat de borden overlappen qua content is geen probleem, juist goed! Je kan namelijk je content zo meerdere malen in te zetten. Houdt er dus wel rekening mee dat de pin echt bij beide categorieën passen.

Voeg een omslagfoto toe aan je bord

Als je meerdere pins in een bord hebt geplaatst kan je of één van je beste pins of een omslagfoto in je branding kleuren toevoegen. Mochten ze dan op je borden overzicht komen is het gelijk netjes en duidelijk waar de borden over gaan en wat er in te vinden is.

Ik ben heel benieuwd of jullie dit alles over het aanmaken van Pinterest borden wisten? Mocht je het artikel met ‘de meest gemaakte fouten voor een Pinterest account’ nog niet hebben gelezen is dat ook een mooie toevoeging hierop!

Link-in-bio-lunadea

Hi, ik ben Vera

De oprichtster van The Pin Branding. Zelf heb ik Pinterest ontdekt doordat ik vroeger een blog had, dus een blog mag zeker niet ontbreken op deze website. In mijn blogs deel ik alle tips & tricks omtrent het goed inzetten van Pinterest!

Pinterest succesvol inzetten voor jouw bedrijf?

Download dan mijn gratis e-book! In het e-book ontdek je (vertel hier in een zin wat ze kunnen verwachten en maak je websitebezoekers enthousiast).