The Pinterest Academy start weer! Schrijf je nu in op de wachtlijst. →

28-07-2021

Hoe maak je de beste pin?

Hoe Maak je de beste pin?

Hoe maak je nu een pin die viral gaat? Helaas heeft daar niemand een duidelijk antwoord op want het is een combinatie van veel elementen. Sommige niet in de hand en andere wil. Zorg er voor dat de volgende punten om de beste pin te maken kloppen dan is de kans groter dat het lukt!

Gebruik Canva

Hier spreekt wel een enorme fan van Canva dus misschien ben ik wat bevoorrecht. Je kunt het namelijk ook met photoshop of een ander programma doen maar Canva werkt echt ontzettend makkelijk. Zolang je afbeelden 2:3 (1000x1500px) zijn maakt het niet uit wat je gebruikt.

Bij Canva kun je selecteren op een pin-ontwerp waardoor je niks hoeft in te stellen. Je krijgt direct het juiste formaat en je kunt aan de slag. Ook heb je een hele hoop voorbeeld pins die je naar je eigen branding kan aanpassen. Al mijn pins worden gemaakt met dit programma.

Visueel mooie beelden gebruiken

Gebruik mooie beelden voor je pins. Het is en blijft een visuele zoekmachine dus mensen klikken door als ze aangetrokken worden door wat zij zien. Beeldkwaliteit is vaak hoog en vaak doen sfeerbeelden meer dan alleen maar productbeelden.

Donkere, niet scherpe en vreemde hoeken doen het dus niet goed op Pinterest en zullen ook vaak niet als eerste getoond worden door Pinterest. Let daar dus op als je gaat pinnen!

Call to action

Vaak is niet duidelijk waar de gebruiker terecht komt omdat het puur en alleen een sfeerbeeld of foto is. Gebruik een call-to-action zodat degene die doorklikt gelijk weer waar hij/zij terecht komt. Zo zijn ze oprecht geïnteresseerd en gaan ze niet het doorklikken direct van je website af.

Een pakkende en niet al te lange call-to-action nog het liefst. Iemand zijn interesse wekken om door te klikken, dat is wat je graag wilt hebben.

Pin titel en omschrijving

Natuurlijk draait het niet alleen maar om het beeld een goede pin titel en omschrijving dragen daar ook aan bij. Ze kunnen je pin versterken, je kunt er namelijk stukke meer tekst kwijt en ook specifiek laten weten waar ze terecht komen mochten ze op je pin klikken.

En als je geen zoekwoorden vermeld zal de pin ook nooit voorbijkomen bij iemand dus de combinatie zoekwoorden met mooi visueel beeld maakt het beeld compleet en de door kliks hopelijk een stuk hoger!

De beste pins maken is dus niet zo gemakkelijk als vaak gedacht maar als je eenmaal een pin te pakken hebt die goed gaat dan blijft de pin ook maanden rondgaan.

Mocht je graag advies willen over hoe jij Pinterest kunt inzetten voor jouw bedrijf? De actie voor een adviesanalyse geldt nog voor €99,- excl btw.

Link-in-bio-lunadea

Hi, ik ben Vera

De oprichtster van The Pin Branding. Zelf heb ik Pinterest ontdekt doordat ik vroeger een blog had, dus een blog mag zeker niet ontbreken op deze website. In mijn blogs deel ik alle tips & tricks omtrent het goed inzetten van Pinterest!

Pinterest succesvol inzetten voor jouw bedrijf?

Download dan mijn gratis e-book! In het e-book ontdek je (vertel hier in een zin wat ze kunnen verwachten en maak je websitebezoekers enthousiast).