Meer klanten aantrekken via Pinterest? Meld je aan voor mijn gratis masterclass op 28 & 30 November! →

03-04-2023

Hoe content op Pinterest je bedrijf jarenlang kan laten groeien

Laatst had ik een call met één van de members van The Pinterest Academy. Zij gaf aan dat ze zich positief verbaasde over de ‘houdbaarheid’ van een pin. En, ik hoor dit dus vaak terug! Hoe zit dat nu eigenlijk en wat is het verschil met de houdbaarheid van een post op een ander kanaal? Ik vertel het je in dit artikel.

Levensduur van een pin op Pinterest

In tegenstelling tot social media-platforms, zoals Instagram en Facebook, waar content vaak snel verdwijnt in de tijdlijn van gebruikers of algoritme, blijft content op Pinterest veel langer relevant. Als je content op Pinterest plaatst, kan je er voor zorgen dat de pin jarenlang verkeer naar je website genegeerd. Dit gaat alleen niet door zomaar een pin online te plaatsen, je moet dit op de juiste manier doen!

Bovendien is Pinterest een belangrijke bron van inspiratie en informatie voor gebruikers die op zoek zijn naar ideeën voor bijvoorbeeld hun huisinrichting, hun volgende vakantiebestemming of hun volgende kledingaankoop. De langdurige content op Pinterest biedt gebruikers de mogelijkheid om ideeën te ontdekken en op te slaan voor toekomstig gebruik, waardoor het platform een belangrijke rol speelt in het planningsproces van gebruikers. De koopintentie is hoger bij Pinterest omdat de gebruiker al echt naar iets specifieks op zoek is.

Het bevatten van de langdurige content van Pinterest, is een van de redenen dat ik blijf hameren op het zakelijk inzetten van Pinterest. Door het creëren van visueel aantrekkelijke content, kan jij je ideale klant bereiken die op zoek is naar jouw producten en diensten, die daarnaast aansluiten bij hun interesses en behoeften. Dit zorgt dus daadwerkelijk voor een beter bereik en een betere vindbaarheid van jouw bedrijf!

Mocht je nou denken: Vera, het zal wel, dan heb ik hier een praktijkvoorbeeld voor je:

Langdurige content Pinterest

Voor de mensen die dit nu zien en zich afvragen waar dit over gaat, leuk feitje: ik heb een eigen beautyblog (gehad)! Ik ben hier nu niet meer actief op maar de pins circuleren nog steeds rond! (zie screenshot hierboven). In nog een onderstaand voorbeeld van een van mijn klanten, kun je duidelijk zien dat de pins écht lang blijven circuleren op Pinterest in plaats van dat ze verloren gaan in de massa.

Rond circulerende pins op Pinterest
Deze post is geplaatst op 8 Juni 2019 en in een periode van 4 Mei 2022 t/m 3 Juni 2022 krijgt het nog altijd 187 unieke kliks!

En wat is dan daadwerkelijk het verschil tussen een post op bijvoorbeeld Instagram en een pin op Pinterest?

  1. Pinterest is een platform dat zich richt op het delen van ideeën en inspiratie (gericht op het koopproces!), terwijl Instagram gericht is op het delen van persoonlijke ervaringen en momenten om de interactie aan te gaan.
  2. De levensduur van een pin op Pinterest dus langer dan die van een Instagram-post, zoals ik je net vertelde. Pins kunnen maanden of zelfs jaren nadat ze zijn gepubliceerd nog steeds relevant blijven en door je ideale klanten worden ontdekt en opnieuw worden gedeeld. Dit komt deels door de manier waarop Pinterest werkt, waarbij pins blijvend gevonden worden op basis van zoekwoorden.
  3. Pins hebben op Pinterest vaak een hoger zoekvolume dan Instagram-posts, waardoor ze meer organisch verkeer kunnen genereren. Pinterest is een visueel zoekplatform, waardoor gebruikers kunnen zoeken op basis van specifieke termen en categorieën en relevante pins kunnen vinden.
  4. Instagram-posts veel meer last van directe betrokkenheid van het publiek, zoals likes en opmerkingen. Dit betekent dat ze sneller kunnen verdwijnen uit de feeds van gebruikers en minder waarschijnlijk zijn om langdurige organische betrokkenheid te genereren.
  5. Beide kanalen kan geadverteerd worden maar de manier waarop deze worden weergegeven en getarget is anders. Op Pinterest zijn advertenties meestal gericht op specifieke zoekwoorden en interesses, terwijl op Instagram advertenties meestal gericht zijn op demografische gegevens en gedrag.

Ben je geïnspireerd geraakt door deze tips en ideeën, wil jij er ook voor zorgen dat jouw content langer blijft bestaan en nog altijd na maanden onder de aandacht komt bij jouw klanten? Ik heb ervoor gezorgd dat ook jij een werkende strategie kunt hebben voor Pinterest, door middel van The Pinterest Academy. Jij leert in 7 modules stap voor stap hoe jij kunt zorgen voor meer bezoekers en conversies dmv Pinterest.

Daarnaast zijn er in de maand Mei weer 3 datums voor het volgen van een GRATIS masterclass. Je kunt je hier inschrijven!

Link-in-bio-lunadea

Hi, ik ben Vera

De oprichtster van The Pin Branding. Zelf heb ik Pinterest ontdekt doordat ik vroeger een blog had, dus een blog mag zeker niet ontbreken op deze website. In mijn blogs deel ik alle tips & tricks omtrent het goed inzetten van Pinterest!

Pinterest succesvol inzetten voor jouw bedrijf?

Download dan mijn gratis e-book! In het e-book ontdek je (vertel hier in een zin wat ze kunnen verwachten en maak je websitebezoekers enthousiast).