The Pinterest Academy start weer! Schrijf je nu in op de wachtlijst. →

02-06-2023

5 redenen om je Pinterest nu echt omhoog te schuiven op je to do list

Schuif jij iedere dag of week je marketing naar beneden of focus je je volledig op één kanaal. Ik heb 5 redenen om je Pinterest nu echt omhoog te schuiven op je to do list. Lees mee!

Wist jij dat je ook daadwerkelijk bezoekers, klanten en conversies kan genereren vanuit Pinterest? Pinterest wordt nog te vaak gezien als (alleen) een inspiratie kanaal. Het klopt dat mensen op zoek zijn naar inspiratie maar mensen zijn wel echt specifiek naar iets op zoek want jij ze kunt aanbieden!

Omzet gegenereerd met Pinterest
Omzet gegeneerd door Pinterest aankopen in verschillende branches

Op bijvoorbeeld een Instagram is bijna niemand op zoek naar iets om specifiek aan te schaffen. Vaak wordt je via via gevonden of heb je geluk dat één van je post bij de juiste terecht komt. Het gaat bij Instagram echt om de connectie maar bij Pinterest draait het om jouw producten en diensten.

1: Focus niet op één kanaal

Het kan ontzettend verleidelijk zijn om je binnen je marketing te richten op één kanaal. Zelf ben ik ook zeker van mening dat je beter minder kanalen kunt inzetten maar juist goed. Maar zorg wel dat je een back-up plan hebt! Het kan ook zijn dat je denkt dat jouw doelgroep zich voornamelijk op dat ene kanaal bevindt, of omdat je denkt dat dit kanaal de beste resultaten op gaat leveren maar ben jij je bewust van wat andere kanalen je kunnen opleveren (dan heb ik het niet alleen over Pinterest).

Door jouw marketing te beperken tot één kanaal, loop je het risico om een groot deel van jouw doelgroep te missen die zich op andere kanalen bevindt of dat het kanaal waarop jij je focust wegvalt (omdat je gehackt wordt of geblokkeerd). Daarnaast kan het zijn dat het kanaal dat je gekozen hebt niet altijd hetzelfde bereik, de dezelfde betrokkenheid en resultaten oplevert. Een betere strategie is om verschillende kanalen te gebruiken om een ​​breder publiek te bereiken en jouw merk op meerdere plaatsen te laten zien. Dit kan helpen om jouw naamsbekendheid te vergroten, jouw merk op te bouwen en het vertrouwen van jouw doelgroep te winnen. Dus: stop met het focussen op één kanaal. Spreid je kansen, en dan bedoel ik niet dat je op alle kanalen een beetje moet doen maar pak bijvoorbeeld 2 of 3 marketing kanalen die voor jou haalbaar zijn.

5 redenen om je Pinterest nu echt omhoog te schuiven

2: Focus op de langere termijn en ga voor duurzame content

Dat Pinterest zorgt voor duurzame content is niks nieuws. Dit heb ik al in meerdere blogs toegelicht. Zoals ik in deze blog al vertelde voeg blog toe, is de levensduur van een pin op Pinterest veel langer dan de levensduur van een post op social media. Waar social media posts dus vaak binnen enkele uren of dagen verdwijnen, kan een goed geoptimaliseerde pin maanden tot jaren verkeer naar jouw website blijven genereren. Als je dus wilt dat jouw content langer beschikbaar blijft, ga dan aan de slag met het verspreiden van duurzame content!

3: Besteed je uren nuttig

Pinterest leent zich perfect voor het inplannen van content. Je hoeft hierdoor niet 24/7 online te zijn (kom ik later op terug) en je kunt je uren daardoor nuttig besteden. Doe bijvoorbeeld vooraf een zoekwoordonderzoek, zorg dat je je content gaat batchen en dus ook maar 2 uurtjes per maand gaat zitten om je pins in te plannen voor de maand erop. Zo bespaar je enorm veel tijd en komt toch je content consistent online waardoor Pinterest je beter indexeert en waardoor jij je doelgroep bereikt zonder daarvoor aanwezig te zijn.

4: Je ideale klant is al specifiek op zoek

De doelgroep binnen Pinterest is al specifiek op zoek naar iets. Datgeen waar ze naar op zoek zijn typen ze in de Pinterest balk in. Als jij jouw content daarop inricht en de juiste zoekwoorden dus gaat gebruiken bij jouw pins heb je een match. Binnen één klik komt de gebruiker vanaf de pin op de specifieke URL die jij achter de pin hebt geplakt. Je stuurt ze dus direct door naar waar ze naar op zoek zijn! Het lijntje is kort en je hoeft niet nog 10 stappen te doen om bij meer informatie terecht te komen.

5: Zorg dat je niet 24/7 bereikbaar hoeft te zijn

De laatste reden, en eveneens een van mijn favorieten: je hoeft voor Pinterest namelijk niet 24/7 bereikbaar en online te zijn! Sterker nog: Het is belangrijk om jouw tijd op Pinterest op een efficiënte manier te besteden, zodat je waardevolle content kunt creëren en jouw doelgroep effectief kunt bereiken. Het draait vooral om jouw producten en diensten en niet om jou bij Pinterest.

Door een duidelijke strategie te ontwikkelen en jouw tijd effectief te gebruiken, kun je jouw aanwezigheid op Pinterest maximaliseren zonder dat je daarvoor de klok rond hoeft te werken. Maak gebruik van automatiseringstools zoals Tailwind, zodat je pins kunt inplannen  en batchen zonder dat je daar voortdurend aanwezig hoeft te zijn.

Kortom: je kunt ontzettend veel met Pinterest en ik zou daarom zeker aanraden om Pinterest mee te nemen in je marketing en hem niet verder omhoog te schuiven.

Wil je op de juiste manier en volgens een werkende strategie aan de slag gaan met je Pinterest kanaal dan is The Pinterest Academy iets voor jou! In 8 modules neem ik je stap voor stap mee in hoe jij Pinterest tot een succes kan maken en hoe jij er bezoekers, klanten en conversies uit kan halen. Mocht je meer informatie willen klik dan hier of stuur me een mail naar [email protected]

Link-in-bio-lunadea

Hi, ik ben Vera

De oprichtster van The Pin Branding. Zelf heb ik Pinterest ontdekt doordat ik vroeger een blog had, dus een blog mag zeker niet ontbreken op deze website. In mijn blogs deel ik alle tips & tricks omtrent het goed inzetten van Pinterest!

Pinterest succesvol inzetten voor jouw bedrijf?

Download dan mijn gratis e-book! In het e-book ontdek je (vertel hier in een zin wat ze kunnen verwachten en maak je websitebezoekers enthousiast).