The Pinterest Academy start weer! Schrijf je nu in op de wachtlijst. →

04-01-2021

Welke tools zijn onmisbaar voor Pinterest

Welke tools zijn onmisbaar voor Pinterest?

Pinterest kan je gemakkelijk op zichzelf gebruiken, je hebt alle gemakken om Pins te plaatsen maar om het iets professioneler en gemakkelijker aan te pakken raad ik twee extra tools aan. Welke tools zijn onmisbaar voor Pinterest, ik vertel er in dit artikel meer over!

Pinterest hoeft helemaal niet dagelijks tijd te kosten. Je moet het alleen slim toepassen en dan kan je bedrijf, blog of onderneming als een speer groeien. Je kan namelijk heel gemakkelijk je Pins professioneel maken en ook nog een gemakkelijk inplannen waardoor je maar 1x in de zoveel tijd er voor hoeft te gaan zitten.

Maak je Pins in Canva

Je Pins werken het beste als ze het juiste formaat hebben. Dit kun je heel gemakkelijk doen met Canva. Er is een standaard format wat je kan gebruiken en ook de lay-outs kun je kiezen. Zo hoef je daar in iedergeval niet meer aan te denken en weet je zeker dat een pin er goed uit komt te zien.

Je kan door middel van Canva ook je huisstijl doortrekken in je Pins. Maak een aantal lay-outs aan en gebruik deze voor de verschillende content die je hebt. Deze kan je dan verdelen over verschillende borden. Ieder stuk content is dus meerdere malen in te zetten bij Pinterest.

Een pin werkt het beste als er een afbeelding, tekst en call-to-action op vermeld is, dit kun je allemaal toevoegen in Canva. Je kunt lettertype, afbeeldingen maar ook figuren etc. toevoegen. Zo kun je duidelijk uitbeelden waar je pin over gaat en maakt het de pin nog beter klikbaar.

Je hebt een betaalde en gratis versie van Canva. Ik heb zelf de Pro versie omdat ik het voor heel veel dingen gebruik op dagelijkse basis. Maar met de gratis versie kan je al een hele hoop!

Mocht je het helemaal professioneel aan willen pakken kan je ook Indesign of photoshop gebruiken.

Plan in met Tailwind

Waarom je niet dagelijks bezig hoeft te zijn met Pinterest komt door een hele belangrijke tool en dat is Tailwind. Echt deze planningstool is mega fijn om te gebruiken en ik kan ook echt niet zonder. Je kan dus voor langere tijd al je pins inplannen maar ook re-pins van andere. Dit is wel een betaald programma (ongeveer €15) maar de eerste maand is gratis als je mijn code gebruikt!

Tailwind is een planningstool in samenwerking met Pinterest zelf. Je weet daardoor zeker dat dit betrouwbaar is en dat ze compatible zijn met Pinterest. Je kan door deze planningstool dus consistent zijn waardoor Pinterest je beter gaat oppikken en je eerder laat zien aan je volgers en zoekopdrachten.

Je kan ook via Pinterest zelf inplannen tegenwoordig, dit kan tot twee weken vooruit en werkt wat minder fijn als Tailwind vind ik zelf.

Mocht je dus Pinterest professioneel in willen zetten raad ik zeker deze twee tools aan. Het maakt het allemaal een stuk makkelijker en je bent een stuk consistenter.

Welke tools zijn onmisbaar voor Pinterest? Dat zijn dus deze twee voor mij! Ik zet beide op dagelijkse basis in en beide zijn heel gemakkelijk in gebruik. Mocht je er niet uit komen kun je me altijd even een mailtje sturen.

Link-in-bio-lunadea

Hi, ik ben Vera

De oprichtster van The Pin Branding. Zelf heb ik Pinterest ontdekt doordat ik vroeger een blog had, dus een blog mag zeker niet ontbreken op deze website. In mijn blogs deel ik alle tips & tricks omtrent het goed inzetten van Pinterest!

Pinterest succesvol inzetten voor jouw bedrijf?

Download dan mijn gratis e-book! In het e-book ontdek je (vertel hier in een zin wat ze kunnen verwachten en maak je websitebezoekers enthousiast).