The Pinterest Academy start weer! Schrijf je nu in op de wachtlijst. →

18-10-2020

Waarom Pinterest een mooie toevoeging is voor jou!

Oké, ik kan er echt niet onderuit dat Pinterest mijn nieuwe grootste hobby is naast bloggen. Ik ontdek van alles nieuw en merk ook daadwerkelijk verschil met mijn bezoekers op mijn blog. De vindbaarheid van Pinterest kan hoog zijn als je de juiste strategie gebruikt. Waarom Pinterest een mooie toevoeging is voor jou? Lees onderstaande maar eens!

Zoals de meeste weten is de online wereld zo snel gegaan in hun succes dat het belangrijk is voor bedrijven en ondernemers om zichtbaarheid te hebben via bijvoorbeeld Social media kanalen. Maar je moet bij Social media kanalen zoveel tijd en energie steken om een mooie groei te hebben. Ik ben zelf zeker fan van Instagram (vooral stories!) maar voor bloggers zoals ik is het best moeilijk om te groeien. Daarom ben ik me meer gaan verdiepen in Pinterest.

Waarom Pinterest?

Pinterest is allereerst een zoekmachine met foto’s en afbeeldingen, vergelijk het een beetje met Google. Valt dus eigenlijk officieel niet onder de Social media. Je bent op zoek naar inspiratie, dat kan echt voor van alles zijn zoals recepten of interieur. Bij Pinterest ben je niet op zoek naar een mooie selfie of een afbeelding over wat je aan het doen bent. Mensen komen vaak op Pinterest om informatie te krijgen of iets aan te schaffen. Voor bedrijven en ondernemers dus zeker van toegevoegde waarde.

Gaat niet om likes en volgers

Bij Pinterest gaat het vooral om goede zoekworden, kliks en bewaarde pins maar je hoeft niet een hoog aantal volgers te hebben of likes op een bepaalde pin. Het gaat erom dat de pin interessant genoeg is om op te klikken en naar je website te komen. Je wilt precies op poppen met je pin wanneer er naar gezocht wordt.

Pinterest is een directe verbinding

Bij Pinterest hoef je niet naar de link in bio te gaan of ergens een website te vinden. Achter de pin (als je je pin goed aanmaakt) zit precies de link waar je naar op zoek bent.

Door Pinterest doen bezoekers aankopen

Omdat mensen vaak specifiek naar iets op zoek zijn is een aankoop vaak de volgende stap. Het blijkt dat 73% van de actieve gebruikers ooit iets gekocht heeft op Pinterest. En 66% van de gebruikers heeft wel eens iets gekocht nadat ze het op Pinterest zagen. Dat zijn best hoge cijfers vind ik!

Pinterest is een mooie toevoeging voor jou! Dus mocht je nog twijfelen voor je bedrijf of onderneming om Pinterest zakelijk te gebruiken, laat het me dan even weten. Ik ben overtuigd dat het heel goed kan werken als je het goed inzet.

Wilt jij voor jouw bedrijf ook meer omzet/bezoekers genereren door middel van Pinterest neem dan contact met mij op via het contactformulier. Ik kan je helpen!

Link-in-bio-lunadea

Hi, ik ben Vera

De oprichtster van The Pin Branding. Zelf heb ik Pinterest ontdekt doordat ik vroeger een blog had, dus een blog mag zeker niet ontbreken op deze website. In mijn blogs deel ik alle tips & tricks omtrent het goed inzetten van Pinterest!

Pinterest succesvol inzetten voor jouw bedrijf?

Download dan mijn gratis e-book! In het e-book ontdek je (vertel hier in een zin wat ze kunnen verwachten en maak je websitebezoekers enthousiast).