The Pinterest Academy start weer! Schrijf je nu in op de wachtlijst. →

30-03-2021

Tips voor het inzetten van Pinterest voor interieur stylisten

Interieur, één van de meest bekeken branches binnen Pinterest. Mensen bouwen op dit moment massaal huizen of strippen een ouder huis en beginnen vanaf scratch. Waar kan je dan nog beter inspiratie op doen dan op Pinterest? Dus interieur stylisten, pak je kansen en laat hem niet liggen!

Vandaag wil ik jullie branché een aantal tips geven om Pinterest naar een hoger level te brengen. Waarschijnlijk worden er genoeg moodboards met klanten gedeeld want ook de inspiratie van interieur stylisten zelf komen vaak van Pinterest. Mocht je een webshop hebben ook hier heb ik tips voor gedeeld laatst.

Vermeld je titel bij je weergavenaam

Dit vind ik eigenlijk altijd belangrijk om te doen maar bij interieur stylisten misschien nog wel het meest. Vermeld niet alleen je bedrijfsnaam als weergavenaam maar ook je titel! Dus wat doe je, hoe noem je jezelf? Je bent beter vindbaar.

Bepaal je doel

Wil je Pinterest alleen ter inspiratie gebruiken of ook om meer klanten aan te trekken? Als je alleen gaat repinnen en inspiratie deelt zal jouw eigen werk dus niet gevonden worden. Maak sowieso een bord aan met je bedrijfsnaam waarop je je eigen content deelt. Ook is het slim om bijvoorbeeld samenwerkingen te delen op een apart bord. Laat jouw stijl vooral goed zichtbaar zijn!

Verwijs naar verschillende content

Het is niet slim om als maar dezelfde URL er aan toe te voegen. Gebruik je diensten, portfolio, website, nieuwsbrieven, Instagram en eventueel blogs. Zo willen mensen sneller meer van jouw en je kunnen weten waardoor ze doorklikken!

Benoem de merken en producten

Deel je je content met interieur beelden, vermeld dan juist de merken die je hebt gebruikt of vermeld deze ergens op de URL waar je naar linkt. Mensen willen dat juist weten en het geeft ook een indicatie over wat voor merken en materialen jij juist gebruikt. Je bent daar uniek in!

Dus bevind jij je in de interieur branche en gebruik jij Pinterest nog niet op deze manier en zie je geen groei? Hopelijk helpen deze tips je.

Mocht je een specifiek adviesanalyse willen voor jouw bedrijf laat het me dan zeker even weten en stuur me een mail! Voor €89 heb je al een uitgebreid advies voor je Pinterest strategie.

Link-in-bio-lunadea

Hi, ik ben Vera

De oprichtster van The Pin Branding. Zelf heb ik Pinterest ontdekt doordat ik vroeger een blog had, dus een blog mag zeker niet ontbreken op deze website. In mijn blogs deel ik alle tips & tricks omtrent het goed inzetten van Pinterest!

Pinterest succesvol inzetten voor jouw bedrijf?

Download dan mijn gratis e-book! In het e-book ontdek je (vertel hier in een zin wat ze kunnen verwachten en maak je websitebezoekers enthousiast).