The Pinterest Academy start weer! Schrijf je nu in op de wachtlijst. →

the pinterest academy

Zet Pinterest in met een werkende strategie voor meer zichtbaarheid, vindbaarheid en conversie!

Bereik met Pinterest je ideale klanten door een kanaal in te zetten dat blijft stromen. Pinterest is namelijk een fantastisch kanaal om meer kliks naar je website te genereren en zo dus ook meer klanten en omzet aan te trekken. Wil jij ook dat jouw content langer blijft bestaan en na maanden nog steeds onder de aandacht komt bij potentiële klanten? Meld je dan nu aan voor de wachtlijst!

Op 31 oktober start er weer een nieuwe ronde en de early bird verkoop start op 25 september om 08:00 uur. Dus zorg dat je erbij bent!

Zorg ervoor dat jij je doelgroep niet alleen via één kanaal bereikt

Je frustreren over het feit dat je bereik zo slecht is op socialmediakanalen en je content door niemand gezien wordt, gaat je alleen maar belemmeren in de toekomst. Wat als je er juist voor gaat zorgen dat je weer plezier krijgt in content maken en het verspreiden ervan? Wat mij ontzettend goed heeft geholopen is om mijn content op meerdere platformen in te zetten. Dan bedoel ik niet direct 1 op 1, maar met de juiste strategie zodat je via meerdere kanalen je klanten bereikt. Zet die frustratie over je bereik om in iets positiefs door content te gaan hergebruiken. Zorg dat je er weer plezier in krijgt!

In oktober start er weer een nieuwe ronde van The Pinterest Academy waarin ik je de juiste strategie leer omtrent Pinterest. Schrijf je nu vrijblijvend in op de wachtlijst. Je ontvangt dan als allereerst alle informatie én je kunt je inschrijven met een toffe korting en bonussen.

Wil jij ook een kanaal wat voor jou werkt en waarbij je niet 24/7 online hoeft te zijn?

Zij gingen jou voor

Herken jij dit?

Je wilt je omzet verhogen zonder 24 uur per dag online te hoeven zijn.

Je wilt eigenlijk niet meer afhankelijk zijn van alleen socialmediakanalen zoals Instagram. Als die wegvalt valt een deel van je business weg.

Je wilt niet meer je content na 24 uur zien verdwijnen in het algoritme en de levensduur verhogen.

Jouw content zoals blogs, artikelen of social posts vallen niet op in de massa van Instagram

Je blijft Pinterest maar uitstellen maar weet dat dit kanaal voor je kan werken.

Je hebt behoefte om een juiste strategie te leren waarbij je niet heel het internet hoeft af te zoeken en alles op één plek te vinden is.

Bereik meer potentiële klanten door Pinterest

Meer bezoekers en potentiële klanten direct naar je website.

Een betere zichtbaarheid en vindbaarheid door niet altijd maar één kanaal in te zetten.

Lange termijn investering waarbij je content zelfs voor jarenlang wordt gevonden.

Een uur per week consistent Pinterest inzetten betekent maandenlang bezoekers.

Niet meer zelf zichtbaar hoeven te zijn en het puur om je producten of diensten laten draaien.

Minder tijd kwijt aan social media!

Je krijgt een veel beter inzicht in de interesses van jouw ideale klanten via een ander kanaal.

Wat als je geen tweede optie hebt?

Stel je voor: één van je socialmediakanalen valt weg, waar al jouw klanten vandaan komen. Heb je een tweede optie? Waarom dan niet dat risico vóór zijn door gebruik te maken van Pinterest!

Het Nationale Social Media Onderzoek is het grootste trendonderzoek naar het gebruik van social media in Nederland, uitgevoerd door Newcom Research. Daarbij werd duidelijk dat Pinterest één van de snelst groeiende kanalen is van de afgelopen jaar.

Met 337.000 meer gebruikers groeit Pinterest met 10% dit jaar. Hierbij valt vooral de stijging in dagelijks gebruik op. Waar WhatsApp bijvoorbeeld 5% vaker dagelijks wordt gebruikt, is dit bij Pinterest op dit moment 24% ten opzichte van vorig jaar! Daarnaast groei je door middel van Pinterest ook op bijvoorbeeld google of je andere socialmediakanalen (als je daar naar linkt).

Zonde als je deze kans nu laat liggen voor je bedrijf!

Zij gingen je voor

Ik besloot mee te doen aan de TPA omdat content op Pinterest blijvend is, waar content op social media snel verdwijnt. Ik heb veel gehad aan de cursus van Vera omdat ze je laat zien hoe Pinterest werkt (totaal anders dan social media) en hiervoor handvatten geeft. Het fijne is dat Vera makkelijk te bereiken is wanneer je vastloopt of een vraag hebt. In het begin was het voor mij even wat werk om posts van social media om te zetten naar Pinterest, maar wetende dat de content blijft bestaan was het de tijdsinvestering absoluut waard. Ik raad de TPA absoluut aan!

Annick van Nieuwhof Interiors

Ik volgde als fotograaf het VIP traject van de Pin Branding van Vera. Ik startte letterlijk vanaf nul, maakte pas een Pinterest account aan tijdens de cursus en maakte stap voor stap mijn eerste borden, deed zoekwoorden onderzoek en plande mijn eerste pins in.
Ik heb bewust voor het VIP traject gekozen om 1-op-1 calls te kunnen inplannen met Vera. Zij kijkt met je mee en denkt met je mee hoe je Pinterest voor jouw situatie kan laten werken.
Ze deelt werkelijk al haar pinterest tips en tricks met jou, een absolute aanrader voor iedereen die net zoals ik af en toe eens ontmoedigd raakt van het instagram algoritme en niet altijd inspiratie heeft om nieuwe content te bedenken. Daarin verschilt Pinterest met instagram. Pinterest is een mooie aanvulling op je andere social media kanalen.

Annelies van Stories from the Heart

The Pinterest Academy is zo ontzettend waardevol. Na de academy heb ik zoveel meer kennis over Pinterest, waardoor ik het nu goed kan inzetten voor mijn onderneming. Je krijgt gewoon helemaal zin om lekker aan de slag te gaan met je Pinterest pagina! Vera deelt haar kennis in verschillende modules die bestaan uit korte video’s. De video’s zijn erg prettig om naar te kijken en naar te luisteren. Voor mij was de module zoekwoorden een echte eye opener! Ten slotte als je vragen hebt over bepaalde aspecten kun je dit gewoon aan Vera vragen en krijg je super snel en een duidelijk antwoord terug! Ik kan The Pinterest Academy iedereen aanraden!!

Laura van Het Papierwinkeltje

Een kanaal met een continue stroom aan bezoekers

Dat is precies wat ik wilde in 2016/2017 met mijn blog Face2beauty. Ik had een mooi aantal bezoekers maar ik wilde graag meer zodat ik nog meer mensen kon bereiken. Ik besloot niet op dezelfde manier door te gaan en koos niet voor de bekende Instagram- en Facebookmarketing. Ik maakte de keuze voor PINTEREST. Dankzij Pinterest heb ik zelfs mijn bezoekersaantallen x3 gekregen! En terwijl ik sinds eind 2020 niks meer plaats krijg ik maandelijks nog steeds bezoekers vanuit Pinterest zonder er iets voor te doen.

Weet je niet waar je moet beginnen? Start dan met de Pinterest cursus, The Pinterest Academy.

We gaan kijken wat Pinterest eigenlijk voor jouw bedrijf kan betekenen en welk doel je met Pinterest kan bereiken.

Je zet een goede basis neer waarbij de vindbaarheid en zichtbaarheid van jouw profiel wordt vergroot.

Je bouwt stap voor stap naar een succesvol en converterend kanaal.

Je weet welke zoekwoorden je moet gebruiken om gevonden te worden.

Weet hoe je succesvolle en klikbare pins kunt inzetten.

Plant alle pins in d.m.v planningstool waardoor jij minder tijd kwijt ben aan je content inzetten.

Je weet precies welke statistiek gegevens er belangrijk zijn en hoe je hierbij moet inspelen op vervolg content.

Deze resultaten kun
jij ook behalen!

de modules

Dit ga je allemaal leren

module 1

Waarom Pinterest zo goed werkt

In de eerste module gaan we eerst bespreken waarom Pinterest kan werken. Ook gaan we kijken naar welke content we eigenlijk hebben en kunnen gaan gebruiken op Pinterest! Hierna weet jij dus precies wat je kan gaan inzetten en wat het doel is voor jouw bedrijf binnen Pinterest.

module 2

De basis tot succes

De basis is naar mijn mening even belangrijk als alle pins die je plaatst. We gaan er samen voor zorgen dat jouw profiel en de basis ook goed gevonden worden buiten je pins om. Een goede basis kan ontzettend veel opleveren!

module 3

Borden, de uitkomst om jouw content te hergebruiken

Borden binnen Pinterest worden nog wel eens onderschat maar ook deze horen bij de basis van jouw Pinterest. Welke soorten borden zijn er en welke ga je gebruiken. Welke categorie verdeling neem je? Dat wordt allemaal besproken in deze module.

module 4

Zoekwoorden waardoor jouw pins een succes kunnen worden

Pinterest is een visuele zoekmachine en alles wordt gevonden door middel van zoekwoorden. Heel belangrijk dat jij dus zoekwoorden gebruikt die jouw ideale klant zoekt. Na deze module heb jij een lijst met woorden die je kan gaan gebruiken op verschillende plaatsen.

module 5

Een succesvolle klikbare pin door het design

Zolang het visuele beeld niet aantrekkelijk overkomt en daardoor niet klikbaar genoeg, loop je gebruikers mis. In deze module gaan we dus kijken naar hoe we jouw content om kunnen zetten naar succesvolle klikbare pins.

module 6

Tijd besparen door tools te gebruiken

We willen niet 24 uur per dag bezig zijn met taken die makkelijker kunnen. Bij Pinterest kun je heel gemakkelijk gebruik maken van tools om weken tot maanden vooruit te plannen. Hoe ik dat doe en ook voor mijn klanten wordt allemaal duidelijk in deze module.

module 7

Statistieken aflezen en interpreteren van data

De pins zijn geplaatst maar dan? Wat zeggen de statistieken, welke pin doet het goed en waar moet ik naar kijken. In deze module neem ik je mee naar de belangrijke statistieken waardoor jij je pin plan daarna weer kan optimaliseren!

DIY of VIP

Welke kies jij?

DIY

The Pinterest Academy DIY

Volg de cursus op eigen tempo

Elke week een nieuwe module

Videolessen

Teksten uitgeschreven

Extra checklists en pdf’s

Toegang tot live Q&A

2x online coaching

Support tijdens de cursus

Adviesanalyse op maat

Van 497,-

voor €397,-

tijdens early bird verkoop

VIP

The Pinterest Academy VIP

Volg de cursus op eigen tempo

Elke week een nieuwe module

Videolessen

Teksten uitgeschreven

Extra checklists en pdf’s

Toegang tot live Q&A

2x online coaching

Support tijdens de cursus

Adviesanalyse op maat

Van 997,-

voor €897,-

tijdens early bird verkoop

Wat past het beste bij jou?

DIY: Bij de DIY formule volg je de volledige cursus individueel. Hier is geen extra begeleiding bij voorzien en je krijgt daarbij geen specifieke hulp hoe je de modules kan toepassen op jouw bedrijf. Je krijgt wel toegang tot de kick-off sessie en tot de live Q&A (datum wordt nog gecommuniceerd). De kick-off duurt 1 uur waarbij we met zijn alle starten en waar jij al jouw vragen kan stellen over Pinterest.

VIP: Wanneer je toch echt een extra schop onder je kont nodig hebt met extra begeleiding, is de VIP echt is voor jou. Heel persoonlijk waarbij ik met je mee kijk hoe je Pinterest specifiek in kan zetten voor jouw bedrijf! Ook krijg je een adviesanalyse op maat.

alleen voor de early birds

Extra bonussen t.w.v. 400 euro

bonus 1

100 euro korting!

Zowel op het DIY als het VIP traject krijg je €100 korting. Deze korting krijg je alleen door je in te schrijven op de wachtlijst.

bonus 2

E-book zoekwoorden t.w.v. 47 euro

Met dit Ebook wat de deelnemers van deze ronde krijgen kan jij stap voor stap bekijken hoe jij de beste zoekwoorden kunt vinden om jouw doelgroep en klanten te bereiken. Zoekwoorden zijn namelijk één van de belangrijkste die je gebruikt tijdens je Pinterest strategie

bonus 3

Live Q&A en Community

Er zal een live Q&A plaats vinden waarin je al je vragen kunt stellen. We doen dit als groep waardoor je ook echt leert van elkaars vragen. Loop je ergens tegen aan tijdens de cursus of op Pinterest dan krijg je hier je antwoord! Daarnaast is er ook een facebook community waarin we elkaar kunnen helpen.

bonus 4

Checklist stappenplan t.w.v. 27 euro

Met deze checklist kan jij van begin tot het eind afvinken of je alle tips en tricks hebt toegepast die ik tijdens The Pinterest Academy voorbij heb laten komen. Zo heb je dus alles op papier en weet jij zeker dat je niks vergeet. Wat is er nou fijner als afvinken zodat je zeker weet dat alles goed staat.

extra bonus

10x extra templates voor succesvolle pins t.w.v.179 euro

De eerste 15 deelnemers krijgen een extra bonus! 10x succesvolle pin templates zodat jij deze templates kunt blijven gebruiken in de toekomst. Zet ze om in je branding stijl en je bent ready to go! Je krijgt hierbij ook en video hoe je het beste kunt gebruiken.

extra

Leren adverteren op Pinterest nu voor €97 in plaats van €179

Een volledige bonus module over leren adverteren. Ik neem je mee hoe je laagdrempelig kunt gaan adverteren en jouw pins nog meer kan gaan boosten met meer doorkliks!

Als je je aanmeldt kun je deze optie zelf aan- of uitvinken!

Wat deze Pinterest cursus zo uniek maakt

Ik besef me als de beste hoe frustrerend het is als je de uren niet hebt om continu online te kunnen zijn of er even geen zin in te hebben. Of wat als je content zomaar in de massa verdwijnt, waar je zo hard voor hebt gewerkt….

Ik heb jarenlang naast mijn baan in loondienst ontzettend hard aan mijn ‘hobby’ blog gewerkt. Ook al was het een hobby, ik wilde graag dat mijn inspanning en tijd beloond werden met bezoekers. Ik wilde het graag delen met veel meer mensen.

Uiteindelijk begon ik in 2019 met Pinterest marketing voor mijn blog en mijn bezoekersaantallen gingen x3. Niet binnen één dag maar wel binnen een half jaar. Ik wist dat dit ook kon werken voor andere bedrijven en besloot me er volledig in te gaan verdiepen.

Ik heb al heel wat bedrijven in verschillende branche zien groeien, van food tot financiën en van webshops tot interieur designers. Mijn doel is om nog veel meer ondernemers die rust te laten ervaren, maar toch de groei te hebben met een kanaal zoals Pinterest.

Om dit te kunnen verwezenlijken heb ik The Pinterest Academy opgestart zodat ook jij zelf een werkende strategie kan gebruiken om je Pinterest kanaal te gaan opbouwen. Voor zowel de starter als de meer ervaren Pinterest gebruiker is deze Academy volledig opgezet van A tot Z.

De deelneemsters in de vorige ronde hebben na een korte tijd al mooie resultaten! Dit is wat ze zeiden:

Claudia; “De statistieken zijn alweer verdubbeld in minder dan twee weken.”
Laura; “Wauw dat zoekwoorden onderzoek is zo verhelderend ook voor mijn andere kanalen.”
Nicole:”Ik heb na een aantal pins posten al door kliks naar mijn website”

Start vandaag nog met Pinterest

Na The Pinterest Academy

 

Heb jij een Pinterest kanaal met een werkende strategie

Het stappenplan van TPA zorgt ervoor dat jij zowel je basis als je volledige pin plan op orde hebt. Je schiet niet met losse flodders en haalt uit Pinterest wat er uit te halen valt.

Heb je een duidelijk plan

Het is duidelijk hoe jij je pin plan kan gaan inzetten. Je weet wat je te doen staat om consistent met weinig tijd je pins online te zetten en te groeien. Je content verdwijnt niet maar blijft rond gaan waardoor je klanten blijft genereren.

Ben je niet meer afhankelijk van 1 kanaal

Zodra één van je socialmediakanalen wegvalt heb je nog een plan B. Het geeft je meer rust om niet meer continu online te hoeven zijn en je content is langer houdbaar.

The Pinterest Academy is voor jou als je…

Content of producten/diensten hebt die je eigenlijk ziet verdwijnen in de massa.

Vooral niet zelf continu op de voorgrond wilt verschijnen.

Met minder tijd meer bezoekers en klanten wilt bereiken.

Het nut inziet van een lange termijn investering.

Je jouw kanalen wilt uitbreiden en niet afhankelijk wilt zijn van alleen social media zoals Instagram en Facebook.

The Pinterest Academy is nog geen match als je…

Geen website hebt waar je content op deelt.

Niet bereid bent om tijd te investeren in de cursus.

Nog geen idee hebt van wat jouw aanbod zal zijn.

Geen idee hebt wat je met Pinterest wilt bereiken.

Twijfel je nog?

Lees hier de veelgestelde
vragen en antwoorden

Pinterest is toch alleen voor inspiratie? Hoe kan ik hier klanten mee aantrekken?

Dat denken heel veel mensen maar er zijn al een hele hoop bedrijven (waaronder ook mijn klanten) die er bezoekers en verkopen uit halen. Zolang je iemand informeert, inspireert of educatief helpt is Pinterest een goed idee om jouw ideale klant te kunnen bereiken!

Ik heb eigenlijk geen tijd om nog een kanaal bij te houden, kost Pinterest veel tijd?
Tuurlijk kost het tijd, maar als je kanaal staat en alles naar behoren loopt, dan levert het je straks meer tijd op en haal je de waarde eruit! Daarnaast als je main kanaal wegvalt heb je niks meer en zul je inderdaad tijd over hebben maar dan duurt het opbouwen ook vele male langer. Start voordat het zover is en zorg dat je het op tijd opbouwt.
Ik heb helemaal niet zoveel content, moet ik voor Pinterest extra veel content maken?
Waarschijnlijk heb je meer content dan dat je denkt. Bij Pinterest kan je namelijk voor 1 stuk content meerdere losse pins maken. Daarnaast kun je van producten tot podcasts en van blogs tot diensten delen. Laat het me weten als je hier over twijfelt dan kijk ik met je mee!
Ik ben echt een starter, is Pinterest dan wel iets voor mij?
Deze cursus is bedoeld voor zowel starters als ondernemers die al met Pinterest marketing gewerkt hebben. Eigenlijk neem ik je mee van A tot Z en deel ik al mijn kennis die ik ook voor mijzelf en bij klanten toe pas. Ik begin bij de basis maar we lopen letterlijk de gehele strategie door. Er zijn cursisten geweest die nog een account moesten starten even als cursisten die al een profiel hadden staan zonder een werkende strategie.
Hoeveel tijd kost het om alle modules te volgen?
Dat is echt helemaal aan jou! De cursus kan je volledig op je eigen tempo volgen. Iedere week zal er een nieuwe module online komen. Plan bewust tijd in om aan de cursus te werken, de video’s te bekijken en de theorie om te zetten in actie. Dit vraagt ongeveer 2 uur per week. Na het inzetten van alle basis stappen zal deze tijd korter worden!
Ik heb nu geen tijd om The Pinterest Academy te volgen, komt het nog eens terug?
Of en wanneer The Pinterest Academy opnieuw zal lanceren, weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat de prijs omhoog gaat als ik ooit weer opnieuw lanceer. Was je te laat voor de eerste editie, maar wil je op de hoogte blijven over deze ronde van The Pinterest Academy? Zet je dan zeker op de wachtlijst.
Ik vind het een flinke investering, hoe weet ik of ik het ga terugverdienen?

Het bedrag wat ik vraag is zeker de waarde die je krijgt! Dat haal ik ook uit de reviews die ik heb ontvangen uit de voorgaande rondes. Daarnaast is met mij 1-op-1 werken duurder en daarom heb ik dit aanbod gecreëerd zodat iedereen het ook zelf kan doen maar wel met de juiste kennis en strategie! Het is lastig te zeggen wat ‘hoog’ is dat is voor iedere natuurlijk anders, daarom geef ik ook de mogelijkheid om in 2 of 3 termijnen te betalen zodat het te verdelen is.

Mijn vraag staat er niet tussen.
Als je nog vragen hebt help ik je natuurlijk graag! Stuur dan je vraag naar [email protected] en ik kijk met je mee!

Wil jij ook meer websitebezoekers, klanten en conversies via Pinterest?

Door The Pinterest Academy zul jij stap voor stap een strategie leren waarbij je succesvolle klikbare pins maakt! Binnenkort zullen de deuren van The Pinterest Academy weer openen en kan jij eindelijk Pinterest omhoog schuiven op je to do!