The Pinterest Academy start weer! Schrijf je nu in op de wachtlijst. →

13-10-2020

Pinterest voor beginners, 5 Tips voor een goede start

De laatste tijd ben ik veel tijd aan het verdiepen in Pinterest marketing en ben ik mijn eigen strategie aan het opzetten. Ik merk dat ik al de goede richting op ga en wil graag een aantal tips met jullie delen! Pinterest is in opkomst en je kunt er enorm veel bezoekers/klanten mee aantrekken naar je blog of pagina.

Bezoekers genereren vanuit Pinterest is niet binnen één dag geregeld maar je ziet al wel vrij snel meer bezoek als je er ook echt mee bezig blijft. Bij Pinterest is ten opzicht van Instagram en Facebook niet te doen om volgers en likes en je pins blijven een stuk langer zichtbaar! Om te beginnen kun je de volgende 5 tips voor een goede start met Pinterestmarketing goed gebruiken.

Zakelijk account nemen

Je kunt bij Pinterest een zakelijk account claimen en het grootste voordeel hiervan is dat je al je statistieken gemakkelijk kunt inzien. Ook krijg je de mogelijkheid om uitgelichte borden te selecteren en een profielomslag in te stellen. Het visite kaartje om door te klikken naar je website dus.

Claim je website

Als je een zakelijk account hebt kun je dus ook je eigen website claimen. Hierdoor geef je aan dat jij de eigenaar bent van je website. Je bent volgens Pinterest daardoor ook betrouwbaarder en onder iedere pin wordt je profielfoto/logo herkenbaar.

Biografie opstellen

Zet in je biografie wat je website precies inhoud of wat je diensten zijn. Kort, krachtig maar wel gelijk duidelijk. Zo weten mensen precies wat ze kunnen verwachten als ze op je homepage van je Pinterest komen.

Borden aanmaken

Maak een overzicht aan borden die relevant is voor je doelgroep. Dus de mensen die je graag wilt bereiken met je pins en die door gaan klikken naar je website. Je kan dus bij een zakelijk account ook een aantal borden uitlichten waardoor deze als eerst zichtbaar zijn als mensen op je profiel komen. Probeer ook minimaal 25 pins per bord te krijgen anders is het niet relevant om door te klikken voor iemand.

Pins aanmaken / Consistent

En nu gaan pinnen maar! Je hoeft niet hele dagen op Pinterest te zitten hiervoor. Je hebt een hele makkelijke plan tool genaamd Tailwind. Je kant het eerst een maand gratis uitproberen. Je kan dan bijvoorbeeld 1x in de week of 1x in de maand even een uurtje zitten om al je pins in te plannen. Ze worden dan automatisch gepost en eigenlijk heb je er voor de rest dus geen omkijken aan. Tailwind werkt samen met Pinterest dus het is ook nog eens betrouwbaar.

Pinterest is echt leuk en ook nog eens efficiënt voor je blog/website of diensten. Je kan bezoekers maar ook zeker klanten er mee binnen halen! Ik ga de aankomende weken jullie nog meer mee nemen in mijn Pinterest onderzoek. Ik hoop dat jullie met deze 5 Tips voor een goede start ermee aan de slag kunnen!

Link-in-bio-lunadea

Hi, ik ben Vera

De oprichtster van The Pin Branding. Zelf heb ik Pinterest ontdekt doordat ik vroeger een blog had, dus een blog mag zeker niet ontbreken op deze website. In mijn blogs deel ik alle tips & tricks omtrent het goed inzetten van Pinterest!

Pinterest succesvol inzetten voor jouw bedrijf?

Download dan mijn gratis e-book! In het e-book ontdek je (vertel hier in een zin wat ze kunnen verwachten en maak je websitebezoekers enthousiast).