The Pinterest Academy start weer! Schrijf je nu in op de wachtlijst. →

27-02-2021

Pinterest inzetten voor jouw webshop

Producten uit je webshop verkopen door middel van Pinterest? Pinterest is daar zeker een geschikte manier voor maar wel op de juiste manier. Alleen je product foto’s plaatsen in een wit kader is niet voldoende! Wat je dan wel het beste kunt doen? Let me help you!

Maak klikbare pins

Alleen een mooi plaatje van je product plaatsen is helaas niet voldoende. Mensen willen graag sfeerbeelden zien. Als jij een Pinterest account hebt met alleen maar foto’s van producten die je verkoopt zonder sfeerbeelden zullen mensen dit niet zo snel visueel ook bij hun zelf zien. Het de koopdrang is er dan gewoon weg niet.

Mijn advies is dus het visuele beeld, de pin, ook echt als totaal plaatje te maken. Verkoop je mooie vazen plaats dan een pin dat de vaas ook ergens in een interieur staat of verkoop je kleding/accessoires laat deze dan zien met een aan beeld zodat mensen gelijk weten hoe ze het kunnen dragen. Je kunt ook meerdere pins maken van een enkel item.

Bezoekers van Pinterest komen vaak voor inspiratie en willen juist het totaal plaatje zien zodat ze er een beeld bij hebben.

Aan de slag met je titel en omschrijving

Met alleen de pin red je het niet. Leg duidelijk in de omschrijving uit wat jouw product is. Wil je bijvoorbeeld de vaas of de broek verkopen en staat er meer op de pin, maak dan duidelijk in de omschrijving dat het hierbij om dat product gaat (vermeld eventueel de overige producten).

Zoekwoorden, zoekwoorden en zoekwoorden

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar bij Pinterest draait alles om zoekwoorden en daarop word je gevonden. Dus je pin kan nog zo mooi zijn als jij niet de goede zoekwoorden gebruikt zal je pin ook niet gevonden worden. Mega zonde! Bedenk dus waar je klant op zou gaan zoeken als ze naar een producten op zoek gaan. Vermeld de zoekwoorden in de titel en de omschrijving (en je alt-tekst).

Maak gebruik van rich pins

Door middel van rich pins kun je extra informatie toevoegen zoals bijvoorbeeld de prijs. Pins met een prijs genereren 35% meer aankopen dan pins zonder prijsvermelding dus zeker een aanrader om toe te voegen.

Hopelijk is het zo duidelijker geworden hoe je Pinterest kan inzetten voor je webshop en ik ben heel benieuwd of jij het al gebruikt voor je webshop? Laat het me weten! Of als ik je ergens mee kan helpen, stuur me een DM op Instagram

Link-in-bio-lunadea

Hi, ik ben Vera

De oprichtster van The Pin Branding. Zelf heb ik Pinterest ontdekt doordat ik vroeger een blog had, dus een blog mag zeker niet ontbreken op deze website. In mijn blogs deel ik alle tips & tricks omtrent het goed inzetten van Pinterest!

Pinterest succesvol inzetten voor jouw bedrijf?

Download dan mijn gratis e-book! In het e-book ontdek je (vertel hier in een zin wat ze kunnen verwachten en maak je websitebezoekers enthousiast).