Meer klanten aantrekken via Pinterest? Meld je aan voor mijn gratis masterclass op 28 & 30 November! →

26-07-2021

Pinterest account Nederlands of Engels inrichten?

Pinterest account Nederlands of Engels inrichten

Vaak zie ik accounts voorbij komen die hun kanaal volledig in het Engels hebben ingericht terwijl ze juist de Nederlandse markt willen bereiken. Zonde, want je doelgroep zoekt hoogst waarschijnlijk met Nederlandse zoekwoorden. Bedenk van te voren dus goed in welke taal je je Pinterest account inricht.

Keuze tussen Nederlands of Engels?

Nummer 1 vraag die ik stel als deze twijfel aanwezig is is waar zou jouw doelgroep op zoeken? Zijn de klanten vooral gebaseerd op de Nederlandse markt ga dan voor alles in het Nederlands. Wil je Internationaal bereik ga dan voor Engels.

Iemand die op zoek is naar een bepaald item zal niet zo snel op het Engelse woord gaan zoeken. Dat geldt niet voor alles want woorden zoals DIY gebruiken we ook in de Nederland vaak dus deze kan je ook zeker inzetten als je kanaal volledig Nederlands is. Denk vooral goed na of jouw klanten op dat woord zullen zoeken.

Kan het ook beide?

Kan ik het ook combineren? Dat kan maar ik raad het niet altijd aan. Je wordt natuurlijk niet alleen maar gevonden op je pin maar ook op je biografie, borden en instellingen. Je kunt niet overal beide inzetten, het wordt snel een zooitje. Dus neem dan één van de twee als hoofdtaal en natuurlijk kun je altijd pins maken met andere zoekwoorden om te kijken wat ze zullen doen.

Vergroot je vindbaarheid met je eigen taal

Natuurlijk zijn er meer bedrijven die inzetten op Engels maar houdt daarbij ook rekening dat jouw pins misschien wel verdwijnen in de massa. De Nederlandse markt is kleiner daarin en je zult dus met Nederlandse zoekwoorden ook eerder omhoog komen en opvallen.

Ga ook eens op zoek naar zoekwoorden die niet vaak ingezet worden maar die wel bij jouw doelgroep passen. Iemand die op dit woord zoekt zal jouw pin eerder op zien komen. Je hoeft dus niet altijd de standaard zoekwoorden toe te voegen maar blijf variëren.

Ik heb wel een mooi voorbeeld hiervan neem bijvoorbeeld VTwonen zij richten zich op de Nederlandse markt. KLM daarin tegen doet natuurlijk alles Internationaal en heeft daarom voor Engels gekozen.

Dus heb jij vooral klanten die de Nederlandse taal spreken ga dan aan de slag ermee!

Mocht je dit artikel interessant vinden is het artikel ‘Meest gemaakte fouten bij het inzetten van Pinterest‘ ook wel iets voor jou!

Link-in-bio-lunadea

Hi, ik ben Vera

De oprichtster van The Pin Branding. Zelf heb ik Pinterest ontdekt doordat ik vroeger een blog had, dus een blog mag zeker niet ontbreken op deze website. In mijn blogs deel ik alle tips & tricks omtrent het goed inzetten van Pinterest!

Pinterest succesvol inzetten voor jouw bedrijf?

Download dan mijn gratis e-book! In het e-book ontdek je (vertel hier in een zin wat ze kunnen verwachten en maak je websitebezoekers enthousiast).