The Pinterest Academy start weer! Schrijf je nu in op de wachtlijst. →

13-10-2020

5 Tips voor een goede Pin op Pinterest

Pinterestmarketing valt en staat met je eigen gemaakte pins. Zo dat is een binnenkomer hé! Je kan nog zoveel leuke plaatjes pinnen maar als je geen eigen content, fijne lay-out, afmeting en teksten heb gaat het niet zoveel worden voor je blog/bedrijf. Ik deel vandaag 5 tips voor een goede Pin op Pinterest die voor mij heel goed werken.

Ik was een aantal maanden terug ook degene die Pinterest alleen gebruikte voor inspiratie. Wilde ik iets nieuws in het interieur dan ging ik op zoek op Pinterest. Of wist ik even niet welke babyhapjes ik voor Pip kon maken dan zocht ik het op Pinterest. Maar je kunt zoveel meer vinden. Er zitten enorm veel mensen op Pinterest en het is eigenlijk gewoon een zoekmachine met plaatjes.

Je artikelen kunnen dus heel goed gevonden worden door middel van Pinterest, maar dit gaat niet door alleen maar je foto’s te pinnen en er een URL aan te hangen. Je pins moeten er ook klik-waardig uit zien. In een enkele oogopslag moet duidelijk zijn wat er eigenlijk achter de pin zit. Ik geef vandaag 5 tips voor een goede Pin op Pinterest.

Gebruik Canva en kies de juiste afmetingen

Pinterest vindt het heel fijn als je de juiste afmetingen gebruikt. Zelf raad ik aan om in Canva de Pinterest afmeting te selecteren van 1000×1500. Je weet dan zeker dat het formaat goed is en kunt in Canva heel gemakkelijk zelfs pins maken. Er staan namelijk ook een hele hoop voorbeelden. Deze voorbeelden kun je helemaal naar smaak aanpassen.

Voeg een afbeelding toe

Alleen een gekleurde achtergrond met tekst zijn vaak niet pakkend op Pinterest. Mensen worden niet getriggerd om er op te klikken. Je maakt vaak al met je foto duidelijk waarover het gaat en zorgt met de tekst ervoor dat dat nog meer wordt verduidelijkt. Ik gebruik heel vaak eigen foto’s maar je kunt ook kiezen voor stockfoto’s die bij het onderwerp passen.

Gebruik je eigen huisstijl

Mensen gaan je Pins herkennen als je een bepaalde huisstijl aanhoud. Tuurlijk mag je verschillend pins en vormen gebruiken want altijd hetzelfde is ook niet leuk. Varieer daar dus zeker in maar houd bijvoorbeeld dezelfde kleuren en lettertypes aan zodat ze op den duur weten, oh dat is die en die van die en die website!

Maak een pakkende titel

Een korte maar krachtige titel in je afbeelding maar ook als titel zelf. Gebruik wat zoekwoorden en wees duidelijk waar het artikel over gaat. Varieer in je titels per pin! Zelf vind ik dit nog best lastig want ik merk dat de titel ook echt een trigger kan zijn om door te klikken naar een website.

Gebruik zoekwoorden

Zoekwoorden, zoekwoorden en nog eens zoekwoorden. Je kunt dus een hele lap tekst aan je Pins toevoegen waarin je zoekwoorden vermeld. Vraag jezelf af welke zoekwoorden zou ik gebruiken als ik naar deze informatie op zoek zou zijn. Je kunt ook altijd even bij Pinterest in de zoekbalk een woord typen en dan krijg je een hele hoop suggesties.

Als je deze 5 Tips voor een goede Pin op Pinterest gaat gebruiken moet je vindbaarheid een stuk vergroten. Natuurlijk ook geduld aangezien Pinterest je eerst een beetje moet leren kennen (ja echt!). Maar als je Pins eenmaal gevonden worden, kan het hard gaan! Ik ben er een beetje verslaafd aan geworden en vind het zo leuk om te doen.

Zou het ontzettend leuk vinden als je me ook volgt op Pinterest!

Wilt u voor uw bedrijf ook meer omzet/bezoekers genereren door middel van Pinterest neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Link-in-bio-lunadea

Hi, ik ben Vera

De oprichtster van The Pin Branding. Zelf heb ik Pinterest ontdekt doordat ik vroeger een blog had, dus een blog mag zeker niet ontbreken op deze website. In mijn blogs deel ik alle tips & tricks omtrent het goed inzetten van Pinterest!

Pinterest succesvol inzetten voor jouw bedrijf?

Download dan mijn gratis e-book! In het e-book ontdek je (vertel hier in een zin wat ze kunnen verwachten en maak je websitebezoekers enthousiast).